dissabte, 28 de juliol del 2007

I ara què?

Lluís M. Segrelles

Han passat les eleccions. I a Montaverner, el resultat ha deixat moltes coses obertes: amb 4 regidors el PP, 4 el PSOE i 1 el Compromís, s’han trencat les majories absolutes, i això obliga a parlar. I ja feia falta.
El PP, com era d’esperar, va oferir de boqueta tot el que fera falta a CpM per obtindre l’alcaldia, però després dels furibunds atacs en el pamflet de tinta blava, i en els mítings, contra els “catalanistes-comunistes-etc.” del Compromís, què esperaven? Els altres no els han desqualificat i han anat a la seua. I bé que han fet. I els resultats comencen a donar-los la raó.
Els resultats a les municipals no deixen lloc a dubtes: la gent de Montaverner vol un govern de progrés, d’esquerres, ja que entre PSOE i CpM mantenen els vots de l’esquerra d’ara fa 4 anys. No ocorre el mateix a les autonòmiques, on la propaganda sistemàtica de Canal 9 i dels altres mitjans d’intoxicació ha fet molt de mal, fent creure al personal que vivim en un món de meravella. I la gent s’ho ha cregut.
Tornant a Montaverner, la ja formalitzada coalició de govern per a tota la legislatura entre PSOE i CpM s’ha plasmat en catorze punts, punts que trenquen els vicis adquirits per anys de majories absolutes. S’hi busca la transparència, l’honestedat en la gestió, la pluralitat informativa. Esperem que la resposta de l’oposició del PP siga la de participar i aportar des de la lleialtat democràtica, no anar-se’n quatre anys de vacances, com han fet sempre que han perdut, i després plorar perquè diuen que no els donen informació.
Ací cal que s’arromanguen tots, que el vaixell, el poble, és de tots i ha de ser per a tots. Jo no em puc creure que no hi haja temes en què inclús el PP puga deixar el partidisme i s’atrevisca a votar amb tots els altres grups. Quan siga per a bé del poble. I hi ha molts temes que no són de partit, per molt que des de València “manen” tal o tal altra cosa. Hi ha temes que són de poble, i on cal que la veu del poble se senta. Quan els nostres representants vagen a gestionar qualsevol cosa a Diputació, o a les diferents Conselleries, no poden trobar-se amb el veto de “no són dels nostres”. Ací, la responsabilitat del PP del poble també és, i ho ha de ser, molt important: que no vulguen apuntar-se tantos pontejant els nostres representants legítimament elegits. En gestions per a beneficiar el poble, el govern PSPV-CpM ha de comptar amb el recolzament fidel del PP.
A veure si acabem ja amb el sectarisme en la gestió de la cosa pública. Sabem que costarà, perquè les maquinàries dels partits s’autobeneficien, s’autojustifiquen en la seua confrontació sistemàtica amb l’adversari.
Sé que ara vénen les vacances, que cal meditar coses, sospesar-les, assaonar-les...
Però Montaverner necessita posar-se les piles només s’hagen acabat les festes.
A tots: A recuperar forces i endavant!